Ka mjaft njerëz që duan të shtrëngojnë belin në një dietë. Ndërsa plakeni, muskujt tuaj gradualisht dobësohen edhe kur jeni duke ushtruar. Beli është më i prirur ndaj dhjamit dhe rri ulur kur zakonisht nuk keni ushtrime. Ekzistojnë dy lloje të yndyrës, yndyra organike dhe yndyra nënlëkurore, të cilat janë dhjami i belit. Nëse grumbullohet shumë, nuk është mirë për shëndetin tuaj, kështu që të gjithë ata janë burime të rëndësishme energjie për aktivitetet e jetës, por ato kanë kufijtë e tyre. Duke stërvitur muskujt tuaj të shpinës dhe barkut në një mënyrë të ekuilibruar mirë, ju mund të merrni efektin e shtrëngimit të belit tuaj. Përveç djegies së dhjamit, ka edhe përpjekje të tjera që janë efektive në shtrëngimin e belit. Për ata që nuk janë familjarizuar ose kanë një bark të shtrënguar në pjesën e poshtme, duket se beli mund të shtrëngohet nga masat kundër kapsllëkut. Kur shihni ajër dhe produkte të mbeturinave në zorrët tuaja, ndihet sikur barku juaj po del jashtë. Alsoshtë gjithashtu efektive për të përmirësuar funksionin e zorrëve duke përmirësuar zakonet e të ngrënit. Jini të vetëdijshëm se nëse hani shumë pak sepse dëshironi të shtrëngoni belin, sasia e ushqimit që dërgohet në zorrët tuaja mund të zvogëlohet dhe zorrët tuaja mund të bëhen më pak aktive. Një qëndrim i përkulur gjithashtu mund të shkaktojë uljen e belit. Qëndrimi i mirë ndihmon gjithashtu për të shtrënguar belin, prandaj bëni kujdes që të mbani shpinën drejt dhe kërthizën të ngushtë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA