A ka ndonjë mënyrë për të shtypur oreksin? Duket se ka shumë njerëz që kanë oreks më të fortë se të tjerët dhe që hanë shumë dhe shtohen në peshë dhe bëhen mbipeshe. Nëse mund të kontrolloni oreksin tuaj edhe në stomak bosh, nuk do të jetë e vështirë të humbni peshë. Oreksi është i pandashëm nga mbështetja për jetën, kështu që nuk mund të shtypet lehtë. Nëse nuk jeni të uritur dhe të lodhur, është më lehtë të kontrolloni oreksin tuaj. Si e perceptojnë njerëzit urinë dhe plotësinë? Në përgjithësi, ngrënia mund të rrisë nivelet e sheqerit në gjak dhe t’ju bëjë të ndiheni të ngopur. Nga ana tjetër, ndërsa niveli i sheqerit në gjak bie, ju do të ndjeheni të uritur dhe do të keni oreks. Çelësi është sheqeri. Kur niveli i sheqerit në gjak rritet ndjeshëm, ju ndiheni të ngopur dhe oreksi juaj është i kënaqur dhe i shtypur. Oreksi ka tendencë të rritet kur jeni duke marrë diçka të tillë si sheqeri që bën që sheqeri juaj të bjerë ndjeshëm. Nëse keni vështirësi të kontrolloni oreksin tuaj, përmirësoni dietën tuaj me bazë sheqeri. Duke parandaluar që niveli i sheqerit në gjak të bjerë ndjeshëm, ju mund të prisni efektin e shtypjes së oreksit. Nëse hani më pak, stomaku juaj do të bëhet më i vogël, dhe nëse hani më pak, do të ngopeni dhe oreksi juaj do të shtypet. Thuhet se duke vazhduar të hani një dietë që është e ulët në sheqer, ju natyrshëm mund të shtypni oreksin tuaj dhe të rrisni ndjenjën e ngopjes.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA