Thuhet se një nga instinktet mbrojtëse të trupit është mekanizmi me të cilin pesha rritet me kërcim. Ishte në një rast të ngjarë që unë të ngjitesha në një mal dhe isha në ankth. Edhe kur nuk ka ushqim, trupi i njeriut mund të mbijetojë për një numër të caktuar ditësh me ujë. Arsyeja pse ne ruajmë energji në trupin tonë dhe përpiqemi të mos e konsumojmë është sepse trupi ynë e njeh që është një rast urgjence. Trupi ndryshon në mënyrën e konsumit të ulët. Supozoni se jeni në dietë dhe keni kufizime ekstreme të dietës, ose jeni duke ngrënë vetëm dieta me pak kalori që kanë pak proteina dhe yndyrë. Instinkti i mbrojtjes së trupit e vendos atë në një mënyrë të konsumit të ulët që harxhon më pak energji. Nëse rivendosni dietën tuaj me konsum të ulët, papritmas do të shtoni peshë dhe do të tërhiqeni në përpjekje për të ruajtur lëndët ushqyese në trupin tuaj. Për sa kohë që jeni në dietë, ajo që nuk mund të shmangni është rikthimi në peshë. Minimizimi i rikthimit të peshës është çelësi për një dietë të suksesshme. Midis tyre, ata që kanë përjetuar shumë dieta ka të ngjarë të jenë në një mënyrë të konsumit të ulët. Trupi ndjen një ndjenjë krize, sepse vazhdimisht humbet peshë përkohësisht. Funksionon për të ruajtur vazhdimisht energjinë në trup, duke e bërë më të lehtë për ju që të shtoni peshë. Theshtë trupi në modalitetin e konsumit të ulët që duhet të përmirësohet në mënyrë që të humbasë peshë në mënyrë që të mos tërhiqet.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA