Njerëzit të cilët hanë me një dietë të dobët në mendje nuk kanë gjasa të fitojnë peshë të rëndë. Gjëja më e rëndësishme për të parë është kur duhet të hani jashtë. Në veçanti, burrat beqarë do të kenë shumë mundësi për të ngrënë jashtë për tu shoqëruar. Në disa raste, arsyeja e dështimit për të menaxhuar peshën është se efekti i humbjes së peshës së ngrënies nënvlerësohet. Kur hani jashtë, është më mirë të keni një kombinim si një vakt të caktuar në vend të një pjate të vetme. Zgjidhni një menu sa më të ulët në kalori nga ushqimi japonez. Në vitet e fundit, duket se kaloritë shpesh renditen në kolonën e menusë. Restorantet familjare priren ta bëjnë këtë, prandaj është mirë që ta përdorni si referencë kur zgjidhni një menu. Një vakt me shumë kalori dhe aromë shkon mirë me alkoolin, kështu që është e mundur të hani shumë pa e vërejtur fare. Nuk është e pazakontë të vazhdoni të hani deri natën vonë, e cila është e kundërta e saktë se si të ushqeheni pa yndyrë. Kur është e mundur, të hash në shtëpi pa ngrënë jashtë ka kuptim si një mënyrë për të humbur peshë. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni dietën tuaj ditore nga një perspektivë afatgjatë. Nëse keni ngrënë shumë natën e kaluar, ose nëse keni ngrënë vonë, përmbaheni nga ngrënia të nesërmen. Në mënyrë që të humbni peshë në mënyrë efektive, është e nevojshme të kontrolloni marrjen e kalorive ndërsa përshtateni me situatën pa e tepruar.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA