Në mënyrë që të zvogëlohet rikthimi i peshës sa më shumë që të jetë e mundur, është e rëndësishme të bëni dietë për një periudhë të gjatë kohore dhe nuk rekomandohet ta bëni atë për një periudhë të shkurtër kohore. Kur përpiqeni të humbni peshë në një periudhë jashtëzakonisht të shkurtër kohe, nuk keni zgjidhje tjetër përveçse të zvogëloni marrjen e kalorive duke përdorur një dietë me pak kalori. Shanset për një kërcim të shpejtë më vonë do të jenë të mëdha, edhe nëse humbni peshë. Nëse dëshironi të humbni peshë pa u rikuperuar, metoda ideale dietë është të humbni peshë me një ritëm të ngadaltë prej rreth 1 kg në muaj. Rritja e metabolizmit bazal është gjithashtu e rëndësishme për të parandaluar rikthimin. Metabolizmi bazal nënkupton energjinë minimale të kërkuar për njerëzit për të jetuar në një ditë. Thuhet se përbën rreth 70% të konsumit ditor të energjisë. Për të rritur metabolizmin bazal, është e nevojshme të rritet masa e muskujve. Përdorni shtangë dore në shtëpi ose bëni stërvitje forcë në palestër për të përmirësuar forcën e muskujve tuaj dhe për të rritur masën muskulore. Stërvitja e forcës nuk duhet të bëhet çdo ditë, vetëm disa herë në javë. Për shkak të strukturës së trupit, gratë nuk marrin muskuj dhe muskulorë, kështu që mund të thuhet se nuk ka nevojë të shqetësoheni edhe nëse bëni stërvitje të butë të muskujve. Edhe nëse jeni në dietë, mund të minimizoni rikthimin e peshës sepse fitoni masë muskulore dhe metabolizëm bazal. Përfshirja e ushtrimeve të moderuara në dietën tuaj është gjithashtu një mënyrë e mirë për të parandaluar rikthimin.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA