Disa njerëz janë të vetëdijshëm se djegia nga dielli përhap njollat ​​dhe rrudhat, por nuk e dinë se cilat masa efektive për të parandaluar rrezet UV. Kjo sepse rrezet ultraviolet janë të padukshme. Në plazh gjatë verës, lëkura juaj shpejt skuqet dhe ju digjeni dielli. Disa njerëz përdorin vaj dielli për të parandaluar djegien nga dielli, por kur koha është me re, ata priren të jenë vigjilentë. Në një ditë me diell, duket e lehtë të kuptosh se ka shumë rrezet ultraviolet. Sasia e rrezeve UV ndryshon në varësi të faktit nëse është mëngjes apo mbrëmje, sasia e reve, klima dhe ka mënyra të ndryshme për të parandaluar rrezet UV. Në radhë të parë, rrezet ultraviolet arrijnë gjithmonë në tokë pavarësisht nga stina ose moti. Kur shkojnë jashtë ndërtesës, disa njerëz veprojnë në bazë të kushteve që ata gjithmonë preken nga rrezet UV. Nëse dëshironi të mbroni lëkurën tuaj nga rrezet UV, gjithmonë do të keni mbrojtje UV kur dilni jashtë. Ekzistojnë gjithashtu themele dhe kremra themeli që bllokojnë rrezet UV, kështu që mund t’i përdorni edhe për përbërjen e përditshme. Ndryshe nga kremrat kundër diellit, produktet kozmetikë që përmbajnë mbrojtje UV kanë më pak mbetje të lëkurës, janë më të lehta për tu veshur dhe janë krijuar për të qenë më pak të rënda. Disa njerëz duket se përdorin kremë dielli para se të vendosin përbërjen. Në mënyrë që të zvogëlohet ngarkesa në lëkurë, përdorimi i përditshëm i kozmetikës që janë efektive në parandalimin e rrezeve UV do të ketë avantazhin e parandalimit të rrezeve UV.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA