Disa njerëz mendojnë se nëse keni uri dhe keni një trup që mund të shtyp oreksin tuaj, nuk do të ndjeni asnjë dhimbje edhe nëse hani më pak për një dietë. Quiteshtë mjaft e natyrshme të ndiheni të uritur kur jeni të uritur dhe të ndjeni dëshirën për të ngrënë diçka. Mund ta hani edhe nëse e dini që preferohet të mos hani në mënyrë që të humbni peshë sepse oreksi juaj vazhdon. Nëse mund të shtypni oreksin tuaj, natyrisht do të zvogëloni sasinë e ushqimit që hani dhe nuk do të ndjeni stresin e kufizimit të dietës tuaj. Kufizimet dietike dhe oreksi janë të lidhura ngushtë. Thuhet se truri i njeriut kontrollon oreksin. Sa më gjatë të mos hani asgjë, aq më shumë do të rritet oreksi juaj. Nëse dëshironi të shtypni oreksin tuaj, duhet të hani të njëjtën sasi ushqimi në disa doza të ndara. Nëse përtypni vaktin tuaj sa më ngadalë dhe sa më mirë të jetë e mundur, do të ndiheni të ngopur dhe do të jeni në gjendje të shtypni oreksin tuaj. Çamçakëzi mund të shtyp oreksin tuaj edhe në stomak bosh. Një mundësi tjetër është të shtypni oreksin tuaj duke konsumuar pije dhe ujë me pak kalori. Duke konsumuar ushqime me pak kalori dhe ujë 30 minuta para ngrënies, mund të parandaloni situata të tilla si humbja e oreksit dhe ngrënia e tepërt gjatë vakteve. Duke shtypur oreksin tuaj, ju mund të zvogëloni rrezikun e ngrënies së një diete me shumë kalori.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA