Një nga suplementet më të njohura të bukurisë si placenta është ai që përmban acid hialuronik. Acidi hialuronik vepron si një lubrifikant në nyjet midis kockave, të tilla si gjunjët dhe bërrylat. Mund të thuhet se luan një rol të rëndësishëm në freskinë dhe qëndrueshmërinë e lëkurës. Acidi hialuronik është një përbërës që mund të bëhet në trup, por gradualisht zvogëlohet ndërsa plakemi. Marrja e acidit hialuronik duket se është e mirë për lehtësimin e njollave të atopisë dhe pigmentit senil, dhe për menopauzën, osteoporozën dhe artritin. Meqenëse është gjithashtu një përbërës me një efekt të lartë bukurie, shumë produkte shiten si shtesa. Acidi hialuronik mund të shtohet në hendekun e kolagjenit për të krijuar një lëkurë të trashë. Kur acidi hialuronik dhe uji janë të pamjaftueshëm, qelizat nuk mund të ruajnë ujë. Kolagjeni gjithashtu humbet ushqyesit e tij, duke bërë që lëkura të humbasë elasticitetin e saj. Nëse dëshironi të përdorni një shtesë me një efekt më të lartë bukurie, provoni të përdorni së bashku acidin hialuronik dhe kolagjenin. Rreth kësaj kohe, prodhues të ndryshëm po shesin shtesa bukurie që mund të plotësojnë acidin hialuronik dhe kolagjenin. Kërkoni produkte të bëra nga materiale natyrore sa më shumë që të jetë e mundur. Kohët e fundit, një numër në rritje i kompanive po shesin shtesa të lira të bëra nga përbërës sintetikë. Për suplementet e përdorura për bukuri, ne duam të zgjedhim suplemente të bëra nga materiale natyrore dhe t’i marrim ato në trup me qetësi.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA