Kohët e fundit është i njohur kondroitin, një përbërës që ka tërhequr vëmendjen si efektiv për dhimbjen e kyçeve. Kondroitin është një përbërës çuditërisht hidraulik. Kondroitina, e cila sjell ujë dhe lëndë ushqyese në kërc, vepron si një lubrifikant dhe është një përbërës që lejon nyjet të lëvizin mirë. Isshtë i njohur mirë si një nga përbërësit që është efektiv kundër dhimbjeve të kyçeve. Kondroitin është gjithashtu një material për kërc. Thisshtë ky përbërës që luan një rol të rëndësishëm në mirëmbajtjen dhe rigjenerimin e kërcit. Kondroitina e përdorur në suplemente që ndihmojnë në kontrollin e dhimbjes së kyçeve përfshin ato të bëra nga kërcet e peshkaqenëve dhe ato të nxjerra nga kërcet e gjedhit. Në të kaluarën, shtesat e dhimbjeve të nyjeve të kërcit të peshkaqenëve, të cilat kanë një erë të veçantë, tentonin të shmangeshin. Përmirësimet teknologjike kanë përparuar, dhe shtesat e kërcit të peshkaqenëve pa erë janë komercializuar së fundmi. Rekomandohet marrja e kondrotinës në të njëjtën kohë me glukozaminën, pasi do të përmirësojë në mënyrë dramatike efektin e rigjenerimit të kërcit. Efekti sinergjik me njëri-tjetrin është se kondroitin ka një funksion të fortë të mbrojtjes së kërcit dhe glukozamina ka një funksion të fortë të bërjes së kërcit. Ndër shtesat, ato që përmbajnë kondroitin po tërheqin shumë vëmendje sepse ato janë të dobishme nëse përdoren si një kundërmasë për dhimbjen e kyçeve.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA