Ushtrimet që lehtësojnë dhimbjen e shpinës po tërheqin vëmendjen, por ka edhe mënyra për të zvogëluar barrën në pjesën e poshtme të shpinës me suplemente që janë efektive për dhimbjen e shpinës. Ka shumë shkaqe të dhimbjes së shpinës. Thuhet se shkaku numër një është se ne njerëzit nuk ishim krijuar fillimisht për të ecur në dy këmbë. Për sa kohë që ecni në dy këmbë, është më lehtë të vendosni më shumë peshë në pjesën e poshtme të shpinës sesa të ecni në katër këmbë. Për këtë arsye, tendosja në pjesën e poshtme të shpinës shkakton dhimbje shpine. Disa njerëz mbajnë takë të lartë dhe përpiqen të tregojnë këmbët e tyre të holla. Nëse përpiqeni të ekuilibroni tërë trupin tuaj në këtë situatë, këmbët tuaja do të mbingarkohen. Njerëzit të cilët janë veçanërisht të prirur për dhimbje shpine janë ata që ulen në karrige dhe punojnë në të njëjtën pozitë gjatë gjithë ditës. Shkaku i dhimbjes së mesit është se ju mund të jeni në një dhomë të ftohtë siç është një kondicioner dhe qarkullimi i gjakut mund të përkeqësohet sepse jeni në të njëjtën sjellje. Simptomat e dhimbjes së mesit mund të lehtësohen duke lëvizur aktivisht trupin për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe duke marrë përbërës ushqyes që mbështesin metabolizmin në trup me suplemente. Meqenëse suplementet janë ushqime, nuk mund të pritet që ato të jenë aq efektive sa ilaçet e përshkruara nga mjekët ose qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse nuk është e mundur të heqësh qafe dhimbjen e mesit menjëherë me shtesa, është e mundur të merren lehtësisht përbërës ushqyes që priren të jenë të mangët vetëm me dieta të zakonshme. Shtesat që përmbajnë përbërës ushqyes që ndihmojnë në ndërtimin e muskujve dhe nxisin metabolizmin si masë kundër dhimbjes së shpinës janë gjithashtu të njohura si produkte të dobishëm kur dëshironi të përshpejtoni shërimin nga lodhja ose të lehtësoni ngurtësinë në trupin tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA