Çfarë lloj ushtrimesh dhe shtrirjesh mund t’ju ndihmojnë të arrini këmbë të ligëta? Këtu keni një shembull të një ushtrimi tipik që mund t’ju ndihmojë të heqni qafe dhjamin e kofshës. Ju do të qëndroni në këmbë me shpinë në mur dhe do të përkulni këmbët në kënde të drejta sikur të ishit ulur në një karrige. Mbajeni atë për një minutë pa humbur qëndrimin tuaj. Mund të jetë e dhimbshme, por efekti nuk është i mirë. Para se të mësoheni, filloni me një kohë të shkurtër prej rreth 10 sekondash dhe rriteni gradualisht kohën. Pavarësisht se sa efektive është të humbni peshë, nuk është e mundur ta teproni. Moreshtë më e rëndësishme të grumbullohen ushtrime ditore sesa sasi ditore. Ekziston edhe një mënyrë për të stimuluar muskujt e viçit për t’i bërë këmbët tuaja më të holla. Qëndroni me këmbët pak më të gjera se shpatullat dhe hapni këmbët majtas dhe djathtas para dhe mbrapa. Vendosni duart përpara dhe vendosini në prehër dhe, ndërsa merrni frymë, vendosni qendrën tuaj të gravitetit në këmbët tuaja përpara. Pastaj shtrijini këmbët e pasme dhe mbani thembra të sheshta. Mbajeni qëndrimin tuaj për 10 deri në 15 sekonda. Kur kompleti të përfundojë, ndryshoni pjesën e përparme dhe të pasme të këmbëve për të kryer ushtrime simetrike. Thenjtja e këmbëve thuhet se është një problem serioz që parandalon këmbët të bëhen të holla, dhe shkaku është ngecja e rrjedhës së gjakut. Thuhet se mund të prisni një efekt dobësimi duke përdorur në mënyrë aktive muskujt e këmbëve tuaja, duke rishikuar ritmin tuaj ditor dhe duke përmirësuar metabolizmin tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA