Ushtrimi është një nga mënyrat më efektive për të shtrënguar barkun tuaj. Lëvizjet rrotulluese të pjesës së poshtme të shpinës, lart dhe poshtë të kofshëve dhe ushtrimet që përdorin muskujt e barkut janë ushtrime që kanë efektin e shtrëngimit të barkut. Disa njerëz e kuptojnë rëndësinë e vazhdimit, por nuk mund të vazhdojnë, ose ata janë të etur për të ndaluar. Ekzistojnë shumë lloje të ushtrimeve shtrënguese të barkut, të tilla si qëndrimi në këmbë dhe ulur. Kur ushtroni në një pozicion të ulur, uluni në një karrige dhe rrotulloni pjesën e sipërme të trupit tuaj në të majtë ose në të djathtë. Lëvizjet e ngadalta mund të shtrëngojnë barkun tuaj sesa lëvizjet e papritura, prandaj përpiquni ta lëvizni trupin tuaj në heshtje. Edhe nëse jeni duke bërë punë në tavolinë, lehtë mund të bëni ushtrime që mund t’i bëni ndërsa jeni ulur në një karrige. Nëse ushtroni 20 herë secili në të majtë dhe të djathtë, 3 deri në 5 grupe në ditë, mund të merrni një efekt shtrëngues në barkun tuaj. Disa ushtrime mund të bëhen gjatë qëndrimit në këmbë. Ju mund të shtrëngoni barkun tuaj duke shtrirë trupin tuaj duke vendosur duart lart dhe duke u anuar nga beli në të majtë dhe në të djathtë. Nëse mbani në dorë një trap ose një shishe ujë ndërsa i kushtoni vëmendje zonës përreth stomakut dhe krahëve, efekti i shtrëngimit do të përmirësohet më tej. Ju mund të merrni një efekt shtrëngimi të stomakut duke ushtruar 10 herë në të djathtë dhe 10 herë në të majtë 3 herë në ditë. Shtë e rëndësishme të punoni të motivuar për të forcuar në mënyrë efektive barkun tuaj. Kur punoni për stërvitje, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për efektin e shtrëngimit të barkut dhe gjendjen e formës së suksesshme, dhe të vazhdoni çdo ditë me një sens të qëllimit.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA