Shumë njerëz duan të jenë të uritur për një dietë, por kjo nuk funksionon. Barku është një pjesë ku yndyra grumbullohet lehtësisht dhe është e vështirë të humbet. Prandaj, thuhet se një dietë gjysmë e pjekur nuk mund të zvogëlojë lehtësisht dhjamin e barkut. Edhe nëse punoni shumë në një dietë, do të keni uri kur të shtoni në peshë për ndonjë arsye. Unë përdor gjymtyrët e mia gjatë gjithë kohës, por stomaku im është një pjesë e aktiviteteve të mia të përditshme që rrallë kam mundësi të përqendrohem. Shtë një muskul që nuk përdoret shpesh edhe pse është një pjesë ku yndyra grumbullohet lehtësisht. Në shumë raste, dhjami nënlëkuror në bark rritet shumë dhe barku bëhet i plogësht, duke rezultuar në një gjendje të barkut të tipit dardhë. Jo vetëm dhjami nënlëkuror, por edhe dhjami i organeve të brendshme është akumuluar në bark. Në rastin e grave, duket se ato shpesh kanë yndyrë nënlëkurore. Yndyra organike është djegur më lehtë se dhjami nënlëkuror dhe është e vështirë të digjni dhjamin nënlëkuror. Meqenëse është e vështirë të metabolizohet dhjami nënlëkuror, është e vështirë të shtrëngoni barkun edhe nëse ushtroni. Nga ana tjetër, burrat kanë tendencë të kenë shumë yndyrë të organeve të brendshme. Prandaj, thuhet se shumë njerëz kanë yndyrë në stomakun e tyre si një e tërë. Yndyra nënlëkurore mbron pjesën e brendshme të trupit nga goditjet e jashtme dhe ndryshimet e temperaturës, kështu që duket se gratë nuk kanë dëshirë të shtrëngojnë barkun. Edhe nëse keni vështirësi në shtrëngimin e barkut, ushtrimet ditore mund të forcojnë muskujt e barkut dhe të djegin dhjamin nënlëkuror.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA